Полицията в канадската столица Отава арестува повече от 100 демонстранти от

...
Полицията в канадската столица Отава арестува повече от 100 демонстранти от
Коментари Харесай

Над 100 арестувани демонстранти в Канада

Полицията в канадската столица Отава арестува повече от 100 стачкуващи от Конвоя на свободата ", заяви " Дойче веле ".

Временният началник на полицията в Отава Стив Бел сподели: " Ще организираме тази интервенция 24 часа в денонощието, до момента в който жителите и общността си върнат целия град ".

Поляризиращите митинги от 3 седмици видимо се сплотиха към пандемичните ограничавания и условията за ваксини против Коронавирус, само че се трансфораха в по-широко антиправителствено придвижване.

Вчера от полицията задържаха двама от водачите на Конвоя на свободата в канадската столица в опит да пречупят последната цитадела на протестиращите против коронавирус ограниченията.

Задържаните са Тамара Лич и Крис Барбър. Очаква се да им бъдат повдигнати обвинявания.

Властите към този момент разчистиха другите места на митинг по канадската граница.

Това нещо се случва няколко дни, откакто влязоха в действие изключителни закони.

Извънредното състояние оповестено от премиера Джъстин Трюдо постанова възбрана на обществените събирания.

Протестиращите в Отава паркираха 400 камиона и други транспортни средства по улиците край канадския парламент. Те са предизвести за следствията от дейностите си - лишаване на транспортното средство, лишаване на книжката, арест и заледяване на банковата сметка.

Миналата седмица управляващите разчистиха блокадата на основния граничен пункт със Съединени американски щати при Амбасадър Бридж. Протестите на други гранични пунктове завършиха тази седмица.

Полицията е построила към 100 пропускателни пункта в столицата към зоната окупирана от протестиращите водачи на камиони. Този акт бе подбуден от присъединението на хиляди цивилни жители към митинга.

Джъстин Трюдо утвърди въвеждането на изключително състояние, тъй като съгласно него митинга застрашавал националната сигурност и връзките със Съединени американски щати.

Опозицията упрекна министър-председателя, че налива масло в огъня.

Канадската организация за цивилен права съобщи, че ще даде на съд държавното управление поради изключителните ограничения.

Протеста стартира като Конвой на свободата. Шофьорите стачкуваха срещу наложителната имунизация, само че прерасна в митинг против коронавирус ограниченията в страната. Демонстрантите упрекват Трюдо, че смазва мирната им проява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР